Völkl Mantra V Werks Carbon 2019 186CM

Tester: Paul Norheim – alpin og toppturtester

Dato: 10. juni 2018

Sted: Galdhøpiggen og Stryn

Type aktivitet: Topptur og alpinbakke

Værforhold: Slush, kaldt og isete

Temperatur: -2 / +15 grader

Skiene er satt opp med en King Pink binding fra Marker. Skiene har blitt testet på hardt føre og is samtidig som de også er testet i slush forhold. Skiene er overaskende stabile i høy fart samtidig som de fremstår som lekne både i og utenfor løypen. 99mm under fot gjør at kan kante ganske raskt i forhold til ski med samme kjøreegenskaper. Carbonen gjør at skiene er lette, men utrolig nok er de likevel veldig stabile.

De egner seg dermed veldig godt til tøffe toppturer. De tar også godt imot større landinger og bakdelen er stiv nok til at man kan lander bakpå uten at skien gir etter. Dette gjør at jeg kunne bruke skien til drops på +5 meter. Rockeren skal bidra til at de flyter bedre i pudder. Jeg har enda ikke fått testet ut skien i pudder. Rockeren gjør det samtidig mulig å buttre skiene lett selv om de ikke er i det mykeste hjørnet. På slush er skiene lekne og deilige å kjøre på. På is og varierende forhold presterer også skien godt og man får god respons og holder seg utrolig stabile med tanke på lav vekt. Skiene kombinert med en King Ping binding blir en nesten uslåelig topptur og frikjøringskombo.

Bilde: Völkl

Skiene er det nærmeste jeg har testet som fungerer ypperlig i de fleste tilfeller og dermed veldig nærme den perfekte allround skien jeg mener ikke fins. Skiene lot meg gunne ned fjellsiden uten at jeg noen gang tvilte eller følte at jeg kom til å miste kontrollen. Skiene absorberte også terrenget relativt godt. Skiene er for det om ikke de mest stabile i klassen. Men, hvis vi sammenligner dem med andre ski med samme vekt, så slår Mantraene alle andre med tanke på kjøreegenskaper.

Volkl Mantra V-Werks 2019 kombinerer overraskende høy ytelse med lavest mulig vekt og et godt valg for entusiaster, eksperter og frikjørere som ønsker seg gode og lette toppturski men som setter pris på gode kjøre egenskaper. Anbefales på varmeste sammen med en Marker King Pink binding. En uslåelig kombo for den som ikke jakter gram, men en lettere ski med fantastiske kjøreegenskaper. Her må jeg gi løp og kjøp anbefaling!

De perfekte toppturskiene for frikjøreren.

Din handlekurv

Ingen varer
Forsett å handle