Opplev forskjellen med GORE-TEX

De aller fleste har hørt om Gore-Tex, men vet du egentlig hva GORE-TEX er og hvilken type produkt du bør velge? Vi har satt sammen en liten guide for å gjøre det litt enklere for deg å velge riktig type produkt for ditt bruk.

06. okt. 2020
Tekst: Anton Sport
Foto: GORE-TEX, Arc'teryc, Norrøna og Swix

Hva er egentlig GORE-TEX?

GORE-TEX er et tynt membran som oser av mange fine egenskaper. Membranen inneholder er mange milliarder porer som huser alle de vanntette egenskapene. Hver pore er mer enn 700 ganger større enn vanndamp-molekyl og 20 000 ganger mindre enn en vanndråpe. Denne størrelsen gjør det mulig for porene å slippe ut fuktighet, samtidig som produktet puster.

Når dette kombineres med riktig materiell og isolasjon, bidrar GORE-TEX produktet til å holde deg tørr og komfortabel, uansett aktivitet.

Under ser du en oversikt over hvilke GORE-TEX produkter du bør velge til ditt behov og aktivitet.

GORE-TEX Pro

Vanntett, vindtett, pustende og slitesterkt. Til de ekstreme aktivitetene og det ekstreme været du kan møte på.

GORE-TEX Most Rugged

Grov steiner, harde isvegger, midje-dypt pudder. Pro Most Rugged er den mest slitesterke membranen som tåler alle situasjon. Most-rugged membranen består av robuste jakker og bukser laget med teknologier du kan stole på når det blir tøft. Passer perfekt til krevende aktiviteter med krevende værforhold.

GORE-TEX Most Breathable

Jo hardere du jobber, jo mer svetter du. Fra travle kjøpesentre til klatring i et overheng - du må være komfortabel. Med GORE-TEX Pro Breathable får du vanntette sko og klær som puster og lar fuktigheten unnslippe. Passer perfekt til aktiviteter du trenger beskyttelse, men også trenger at fuktigheten transporteres. Velg produkter med GORE-TEX Most Breathable til lettere fjellturer, klatring, tinderangling og lignende.

GORE-TEX Original

Vanntett, vindtett og veldig pustende. Få mer ut av hver dag.

Gore-Tex Active

Klær laget med GORE-TEX 3-lags materialer er ikke bare vanntett og vindtett, men er også ekstra slitesterke uten at de føles for stive. Produktene er designet for aktiviteter med høy intensitet som krever ekstra beskyttelse og god pusteevne.

Gore-Tex Paclite

Solskinn blir til regn. En kald vind tar seg opp. Enten du pendler til jobb, eller er halvveis på fjellturen, så har du en lett, pakkbar jakke som gjør deg forbedret til alt. Designet for å gi komfort og pålitelig beskyttelse, er disse plaggene vindtett, vanntett og pustende. Pakkes lett ned i lommen eller en liten ryggsekk. Dette er skallet du vil ha med deg som nødskall på tur.

GORE-TEX C-KNIT

Med GORE-TEX C-KNIT er produktene mykere, lettere og viktigst av alt – like holdbare som andre 3-lags GORE-TEX-stoffer. Det betyr at jakkene er lette og komfortable, men også vindtette, vanntette og pustende, år etter år. Passer perfekt til turgåere og frikjørere som må holde seg tørr, men må ha fokus på minst mulig vekt.

GORE-TEX Active

Ekstremt pustbar. Superlett. Kjør fort, gå høyt og stå på.

GORE-TEX Shakedry

Produkter med GORE-TEX Shakedry er superlette, ekstremt pustende og garanterer å holde deg tørr. Dette er de aller letteste og mest pustende av alle GORE-TEX membranene. Enten du løper gjennom en regnstorm eller sykler gjennom en skur, så hjelper GORE-TEX Shakedry med å holde deg tørr, samtidig som den bidrar til å presse deg til å kjører hardere.

GORE-TEX INFINIUM

Høyytelses produkter som oppgraderer din komfort og beskyttelse, når vanntetthet ikke er en hovedprioritet.

GORE-TEX Infinium

Den nye GORE-TEX membrane GORE-TEX Infinium er ikke vanntett, men bygger på kvaliteten og ytelsen til det originale GORE-TEX membrane, men er videreutviklet til et nytt nivå. Når vanntetthet ikke er hovedprioritet har man kunne utnytte andre teknologier for å gi deg mer allsidige aspekter av komfort og beskyttelse.

Uansett hva som er din favorittaktivitet, har den nye GORE-TEX Infinium-serien markedets beste løsninger for deg som ikke trenger vanntette produkter. Passer perfekt til høyintensitets aktiviteter i fint vær.

Din handlekurv

Ingen varer

Hos antonsport.no får du gratis frakt
ved kjøp over 1000,-
(gjelder ikke sykler og ski)

Gratis og enkel retur

Send oss en mail hvis du ikke
finner det du leter etter!