Klar for deilige fjellturer i høstvær?
Turbekledning og utstyr

Akkurat nå og fremover er det ganske så flott i fjellet! Fargene, den kjølige brisen og friske lufta. Uansett om du bare skal ta deg en tur i marka eller lengre turer i fjellheimen, så er det viktig å være riktig kledd og skodd for turen, slik at du bare kan nye naturen.

Ullundertøy

Ull- eller superundertøy burde du ha på deg når du skal på tur. Ullundertøy isolerer som regel best, men superundertøy transporterer fukt bedre, så se an både intensiteten, lengden og værmeldingen før du bestemmer deg. Skal du på lengre turer bør du også ha med et ekstra skift med ullundertøy i sekken i tilfelle du skulle bli våt.

Mellomlag

En fleece eller ullgenser egner seg godt som isolasjon på høsten. Du kan også bruke jakker med dun i for ekstra komfort og isolasjon.

Boiled Hoodie Laced Herre

Amundsen Sports

Boiled Hoodie Laced

Herre
2 999,-
Skallbekledning

God skallbekledning er viktig på fjelltur. Både regn og kald vind kan komme brått på, og da har du behov for en god skalljakke og eventuelt en vann- og vindtett bukse.

Sko

Gode sko er nødvendig uansett hvor du skal på tur. Skal du vandre i fjell med kupert terreng, så bør du ha fjellstøvler eller halvhøy tursko. Disse gir anklene god støtte og har en kraftigere såle som gir godt grep og stabilitet.

På mindre krevende turer i lett terreng kan du ha lettere terrengsko. Disse har som regel ikke ankelstøtte, men er mer fleksibel og lettere enn fjellstøvler.

Sekk

Du bør velge sekk ut i fra turen du ska begi deg ut på. En tommelfingerregel sier at en 40-70 liter sekk passer bra om du skal gå fra hytte til hytte i sommerhalvåret (55-70 liter på vinteren). En 60-90 liter sekk skal passe bra dersom du skal på teltturer (75-100 liter på vinteren).

Sekker for dagsturer kan variere – se hvor lang og intensiv turen er, og velg sekk deretter. Vi anbefaler å få hjelp i butikken til å stille inn sekken, slik at den blir godt tilpasset deg, og da enda mer behagelig.

Turutstyr

Et telt gir god beskyttelse for både vær og vind og kan være deilig en frisk høstkveld. Du behøver også en god sovepose. Ulike temperatur vil kreve ulike soveposer, så her er det viktig å undersøke hvilken sovepose som passer til ditt behov.

CampFire Cookset Small

Primus

CampFire Cookset Small

Unisex
1 199,-
PrimeTech Stove Set 1.3L

Primus

PrimeTech Stove Set 1.3L

Unisex
2 599,-