AMUNDSEN SPORTS EXPLORER ANORAK

Tester: Paul Norheim - alpin og toppturtester

Dato: 28. april 2018

Sted: Fjellet

Type aktivitet: Topptur, friluftsliv, alpint

Værforhold: Både sol, snø og vind

Temperatur: fra -15 til +15

Testopplevelse

Jeg har testet anorakken i all slags vær. I Alpinbakken, til topptur, overnattingsturer og tur generelt fra mark til fjell. Jakken er i mitt tilfelle ment å brukes til toppturer. Det er derfor topptur som står i fokus ed tanke på bruksområde til testen.

Jakken har god passform, er veldig komfortabel og har veldig høy kvalitet på tekstilene. Personlig syns jeg det er den lekreste jakken jeg noen gang har hatt. Anorakken er ikke vanntett, selv om den ikke er ment å være det er det et lite minus. Om vinteren er det det ikke en nødvendighet at den skal være vanntett grunnet snø. Den tåler litt lett regn samtidig som den håndterer snø godt. Den er vindtett, men jeg føler at litt kald vind kan komme igjennom. Den lufter derimot godt og har en god del smarte løsninger som ventilasjon og lommer.

De gode mulighetene for ventilasjon gjør at man kan gå en topptur uten å måtte ta av jakken og er noe jeg setter pris på når det er godt vær. Men, det tar også lang tid å ta på og av anorakken. Dette syns ikke jeg er så praktisk under topptur eller friluftsliv der man gjerne skifter lag i løpet av turen. Stor bonus er at hetten er i ull som er god og varm, det er fantastisk. De vanntette delene på jakken virker på sin side å gjøre jobben.

Etter testing mener jeg at den passer best til påskefjellet og til turer med fjellski der det er meldt fint vær. Designet er det beste med jakken.

Oppsummert

Anbefales til alt før stormen setter støtet