Aktiv sommer

Hvorfor så mye mas om aktiv ferie? Fordi det er helt konge, vel!

Endelig begynner det å nærme seg sommerferie. For mange betyr det avslapping, sol og tid med familie og venner. Men hvorfor ikke kombinere det med trening? Å skulle trene i hverdagen er for mange en utfordring, og etter sommer og jul bugner avisene over med artikler om hvordan komme i gang med treningen etter ferien.

27. juni 2018
Tekst: Kaja Stabursvik

I mitt hode er det helt bakvendtland. Jeg trener sjelden mer enn jeg gjør i ferier, og jeg opplever ikke rent sjelden en post ferie-depresjon når jeg innser at treningsmengden reduseres dramatisk i takt med kontorsittinga. Mens hverdagen byr på jobb- og fritidsforpliktelser som skal kombineres med trening, åpner ferier for et vell av muligheter. Jeg sier ikke at man skal trene mest mulig i ferier hvis det ikke er det man ønsker. Trening skal være lystbetont, men vit også at selv de mest innbitte treningsfreakene man ser med perfekte liv på Instagram også har dager det er hardt og lite lystbetont å komme seg ut. Bare husk at litt er bedre enn ingenting, og at det ikke er noe i veien med å stoppe på et bakeri eller en kafé og ta seg en bolle underveis. Gjør det koselig – gjør det til et eventyr. Her kommer en liste med mer eller mindre retorisk stilte spørsmål som kanskje kan hjelpe deg til å utnytte treningsmulighetene ferien (og hverdagen) kan by på:

Lofoten

Hvorfor ikke oppleve et nytt sted på en ny måte? Hvorfor ikke starte morgenen i Syden med en oppdagelsesjogg til en av attraksjonene før resten av turistene har drukket opp morgenkaffen? Husk at morgenkaffen er seinere i ferien enn i hverdagene.

Padle

Hvorfor ikke padle en tur til øyene i Oslofjorden i stedet for å ta båten? DNT leier ut kajakker til medlemmer med våttkort HER.

Hytte til hytte

Hvorfor ikke jogge fra hytte til hytte i fjellet i stedet for å gå? Det er ingenting galt i å gå i fjellet, men det er ingenting galt i å jogge heller. Bare husk på Fjellvettreglene

Miniekspedisjon

Eller hva med å legge ut på din egen ekspedisjon? Det være seg å krysse Nordmarka på langs eller Norge på tvers – enten på det bredeste eller det smaleste. Igjen, husk Fjellvettreglene.

Sykle/jogge

Hva med å hoppe av bilen noen kilometer fra destinasjonen og jogge eller sykle den siste biten?

Rulleski

Hva med å legge ut på en dagstur på rulleski, se hvor langt du kommer og hoppe på et tog hjem igjen når du ikke gidder mer?

Hva med å sykle til Sverige? Eller hva med å løpe til Sverige? Hvorfor ikke?

Hvor ofte har du angret på en treningsøkt?

God aktiv sommer!