Alternativ myrtrening

Her kommer noe skikkelig gøy. I disse VM-tider er det kanskje fristende å børste støvet av fotballskoa, finne seg ei gresslette og leike litt med kula. Synes du Neymar og co er i overkant puslete og glade i å rulle (fatter ikke at de ikke kaster opp av svimmelhet?), og synes du millimeterklipte gressmatter ikke utfordrer kjernemuskulaturen nok, bør du lese videre. Her kommer et brennhett tips, hett nok til å sette fyr på hele Oslomarka. Dra med deg fotballen ut i skogen eller opp i fjellet og spill myrfotball!

06. juli 2018
Tekst: Kaja Stabursvik

Dette er så klart forutsatt at ikke alle myrene har tørket inn som følge av det fine været.

Med unntak av at det kan lønne seg å ha to mål og to lag, er resten av reglene i myrfotball opp til en selv. Min favoritt er minst mulig regler. Der er grisetaklinger, holding og slenging av motstander lov. Banen er ikke strengt definert, men den bør plasseres der det er våtest og tyngst å løpe.

Langrennsløpere bruker tradisjonelt sett mye tid i myr, men sprit det opp med en fotball, og jeg lover deg en økt der du får trent kondisjon, styrke, fart med ekstrem motstand og lattermusklene.

Nok snakk – hva venter du på?