Hvorfor delta i Visma Ski Classics-renn?

Du har sikkert sett dem på TV. Stakemaskinene som dundrer igjennom storslått mellom-europeisk natur. Kanskje har du lagt merke til de flotte omgivelsene. Kanskje har du til og med tenkt at dit kunne du tenke deg å dra. Så hvorfor ikke bare gjøre det?

14. nov. 2022
Tekst: Kaja Stabursvik
Foto: Toblach-Cortina / Fischer

Mange nordmenn velger å legge skituren til Marcialonga. Ikke et vondt ord om Marcialonga, men hvorfor ikke legge turen til Toblach-Cortina, La Diagonela, Engadin, Jizerská eller Kaiser Maximillian Lauf? Dette er vel så fine, om ikke finere renn (skal være forsiktig med å uttale meg om det, men jeg tar sjansen), i tillegg til at det er færre løpere på start. Du får stå tett oppi eliten på start, og formelig kjenne på farten de har før luka blir for stor.

I motsetning til tradisjonell langrenn og verdenscuprenn er alle Ski Classics-renn åpne for alle. Hvem som helst kan melde seg på så lenge det ikke er fulltegnet. Marcialonga og Vasaoppet fulltegnes ofte fort, men de andre rennene har ofte mange ledige plasser helt opp til start. Og om du er av de som bryr deg om gode plasseringer, er sannsynligheten for dette desto større i disse rennene der det tradisjonelt sett er færre nordmenn av typen supermosjonist som deltar. Jada, det finnes gode skiløpere i andre land enn Norge, men det er ikke til å stikke under en stol at nordmenn er gode på ski.

Ved å delta på Ski Classics-rennene får du også kjenne på spenningen det er ved start når kjenningsmelodien spilles, helikopteret sirkulerer over startsletta og du kjenner lukten av bensin fra TV-scooteren rett før startskuddet.

Dersom du tenker at «ja, kanskje jeg skulle prøvd et Ski Classics-renn som ikke er Marcialonga eller Vasaloppet», finner du en oversikt over alle Ski Classics-rennene HER

Dersom du bare vil gå et skirenn i Mellom-Europa, og ikke er så opptatt av at det er et Ski Classics-renn, har Euroloppet mange fine renn å by på. Og her er sjansen for gode resultater enda bedre! Oversikten over disse finner du HER

Ut ifra egen erfaring kan jeg i hvert fall trygt anbefale både Toblach-Cortina, Kaiser Maximillian Lauf og Pustertaler Skimarathon – fantastiske renn i fantastiske omgivelser. Du kommer ikke til å angre!