Trene på SkiErg

SkiErg har de siste årene blitt et yndet treningsapparat for flere enn bare eliteutøverne. Hos flere av de store treningskjedene finner man nå en SkiErg, eller en variant av dette.

18. okt. 2018
Tekst: Kaja Stabursvik

Kort fortalt er SkiErg et godt supplement til rulleski hvis været er så råttent at man ikke orker å spenne på seg rulleskia. Man står tørt og godt inne, og man får trent alt av stakemuskulatur og kondisjon. Men som all kondisjonstrening inne - tar forbehold om at jeg kun snakker for meg selv nå - er det grisekjedelig. Naturopplevelsen det er å gå på ski, rulleski, løpe eller sykle rives bort og erstattes med «How I met your mother» og «Home and away» uten lyd og med lange reklamepauser. Det kan oppleves både brutalt og demotiverende, så er du en av de som får til en lang økt på SkiErg tror jeg vi er flere som ønsker å vite hemmeligheten.

Heldigvis er det enkelte triks som fungerer både på ergometersykkel, tredemølle og ellipse, og det er intervaller. Kjør for eksempel et par 500-meters intervaller på skiergen, og plutselig har du en halvtimes god og langrennsrelevant trening i banken. Er du i besittelse av disiplinen til å komme deg på SkiErg en gang innimellom, er dette et veldig fint alternativ til rulleski, i tillegg til at det gir deg et lite forsprang når snøen forhåpentligvis snart kommer, sammenliknet med de av oss som er mest glad i å trene langrenn på snø.