Kombinere trening og jobb med innslag av post ferie-depresjon

For mange har sommerferien akkurat tatt slutt i disse dager, og åtte timer eller mer av dagen som i sommerferien kunne brukes til bading, løping, sykling, soling, grilling, og alt som er gøy, settes av til å holde Norge AS i gang. Ikke noe galt i det. Men, de fleste av oss har nok kjent på at det kan være bittelitt tøft å starte jobbinga igjen etter en lang og deilig ferie.

24. aug. 2018
Tekst: Kaja Stabursvik
Foto: Hoka One One

Kanskje kom du inn i en god rytme med treninga, kanskje logget du flere timer enn du gjør i en arbeidsmåned, eller kanskje du bare slappet hemningsløst godt av og ønsker å komme i gang med treninga igjen nå som ferien er over.

Ikke bare er det mindre tid til trening når jobben krever deg store deler av dagen, totalbelastningen er også høyere. På toppen er du kanskje litt deppa over at den deilige ferien er over. Så hva gjør man da? Her er det mange fasitsvar, men mitt stalltips nummer én er å sette av tid til å få seg noen ordentlig fine treningsturer mens det fortsatt er lyst etter jobb. Eller før jobb for de som er av typen A-menneske.

Det er fortsatt gode temperaturer i flere av markas badevann, så ta deg en velfortjent jogg alene eller med gode treningsvenner etter arbeidstid. Legg igjen telefonen hjemme og sørg for å hoppe uti minst ett vann i løpet av turen – med eller uten klær. Kjøp også gjerne en bolle på en hytte, og jeg lover deg at du føler det er både helg og ferie. Gjør du dette nok ganger glemmer du at det ikke er ferie lenger, og plutselig er hverdagen akkurat sånn den bør være.

Hoka One One

Har du ikke tid å sette av til en langtur i marka i ukedagene, tør jeg påstå at du har tid til en kort tur. Og en kort tur er veldig mye bedre enn ingenting. Bare løp til det vannet eller den hytta og spis den bolla eller bad i det vannet og løp hjem igjen. Går heller ikke det, har du sannsynligvis en jobb, og den jobben må man uansett komme seg både til og fra i løpet av dagen. Dette er garantert ikke nytt for noen av dere som leser dette, men har du ikke umenneskelig lang vei til jobb får du mye gratis trening i å sykle, gå på rulleski eller løpe i hvert fall én av veiene. Har du i tillegg muligheten til å legge turen om skogen lover jeg at du får enten en veldig bra start på dagen, eller veldig god appetitt til middag. Og så sparer du penger på bomringen eller månedskort.