Grusbankere og terrengsykler

Terrengsykkel velger du om du skal sykle på stier. Til asfalt og harde grusveier er det mye annet som er bedre. Det finnes spesialiserte terrengsykler for ethvert behov. Jo lengre dempervandring og slakkere vinkler, jo bedre er den nedover og på grovt underlag.

Når skogen lokker med stier og fuglesang

Den typiske terrengsykkelen har kraftige dekk, rett styre og lavere girutveksling enn landeveissykler. De fleste nye terrengsykler kommer med skivebremser og 29" hjul. Fremkommeligheten gjør at terrengsykkelen på en måte ble standardformatet for alt-mulig-sykler en gang på 90-tallet. De går stort sett overalt, og til bysykling krever de ikke så mye finesse for å manøvrere og kommer seg greit ned trappetrinn og fortauskanter. En helt alminnelig terrengsykkel mellom 6-10.000 er fortsatt den mest populære typen brukssykler her i landet.

Mange bruker dem faktisk også til å sykle i skogen med, og blant disse er variasjonene nesten endeløse. Du har stisykler, rittsykler, ”Birken-sykler”, topptursykler, utforsykler, freeridesykler, dirt-sykler, etc.. Selv er vi litt usikre på hva som er hva noen ganger, men det er ikke så farlig. For de aktive syklistene nøyer vi oss med litt færre kategorier:

Hardtails med 27,5" hjul

Terrengsykler med stiv baktriangel og dempegaffel foran er den mest populære terrengsykkelen for folk flest som ønsker å sykle i skog og mark. De er allsidige, lette og innbyr til sykling både på grusveier og smale stier.

Hjulstørrelsen på 27,5" er et perfekt alternativ til 29" for syklister som er under 175cm, for da blir de ikke unødvendig høye. Under har vi samlet tre av våre aller mest solgte 27,5" og alle er satt til pene medlemspriser.