HØAnton-stipendet

Harald Østberg Amundsen - årets vinner av Tour de Ski - og Anton Sport skal dele ut HØAnton-stipendet. Stipendet gis til én kvinnelig og én mannlig, norsk langrennsløper (19-23 år) som står på springbrettet til en internasjonal karriere.

08. jan. 2024
Tekst: Rune Brynhildsen
Foto: Thomas Bjørnstad

"Jeg ønsker å gi noe tilbake til de ekstraordinære talentene som følger etter i sporet. Drivkraften er å samle noen av premiepengene mine og gode bidrag fra sponsorer og samarbeidspartnere i et fond som forhåpentligvis skal vokse. Dette skal være et ekstra klapp på skulderen til to utøvere som står på den krevende terskelen til overgangen mellom junior- og seniornivå", sier Harald Østberg Amundsen"

"Jeg vet selv hvor vanskelig det er å samle økonomisk støtte til full satsing når man er ung og lovende, og i tillegg skal takle den krevende overgangen til seniornivå. Stipendet skal honorere dedikasjon, tålmodighet, oppofrelse og gode resultater på veien mot hårete mål i langrennssporet. Vi er også opptatt av å støtte utøvere som aldri glemmer hvor de kommer fra – de som virkelig ser verdien og privilegiet av å være en del av det norske langrennsfellesskapet", sier han.

Hva er HØAnton-stipendet?

• Drivkraften bak opprettelsen av dette stipendet er langrennsløper Harald Østberg Amundsen fra Asker Skiklubb. Han plasserer deler av premiepengene i fondet, og har fått med seg sin mangeårige, personlige sponsor Anton Sport til å bidra. Skientusiast Bjørn Rune Gjelsten (Gjelsten Holding) og skisponsor Madshus AS er foreløpig også med på spleiselaget.

• Det deles ut to stipender à 20.000 kroner, pluss to gavekort på 20.000 kroner hver, som kan benyttes til kjøp av nødvendig utstyr til satsingen. Mulighet videre dialog inn i Harald Østberg Amundsens sponsornettverk

Hvem kan søke?

• Stipendet deles ut årlig, til en kvinnelig og mannlig langrennsløper mellom 19 og 23 år, som har bevist at de er skitalenter ut over det vanlige.

• Du som søker må ha dokumenterte toppresultater i sprint- og distanserenn, fra juniornivå og U23.

• Utøvere som allerede er tatt ut til et av Norges skiforbunds øverste elitelag kan ikke søke.

• Det er ingen geografiske begrensinger for utøvere.

Slik søker du

• Send en e-post til hoantonstipend@antonsport.no Gi oss et godt innblikk i målene og drivkraften din; hva du har oppnådd til nå og hvordan du planlegger å satse videre for å nå verdenstoppen. Beskriv også hvordan du tenker å disponere midlene fra stipendet.

• Søknadsfrist: 1. mars 2024.

Utdeling

• Utdeling av stipendet er ment å foregå årlig, etter at skisesongen er over. Første utdeling skjer i løpet av april 2024.

• Stipendkomiteen består av Harald Østberg Amundsen, Bjørn Rune Gjelsten og Morten Borgersen (Anton Sport).

• Alle søknader vil bli besvart. Mottagerne av stipendet vil bli invitert til en uformell utdeling hos Anton Sport på Bekkestua i Bærum.

Send din søknad til hoantonstipend@antonsport.no