Løp i sommer

Det finnes nok av gode argumenter til å bruke noe av sommeren på fysisk aktivitet og løping. Jogging og bevegelse har positiv effekt på både kropp og sjel. Det gjør muskler og skjelett sterkere, at man blir sprekere og stiller bedre forberedt til å takle en hektisk hverdag, samt at det påvirker humøret og immunforsvaret, selv i moderate mengder.

Selvom løping er ukompliserte og krevet lite utstyr kan de riktige produktvalgene bidra til de positive opplevelsene. Under har vi satt sammen en utstyrsguide uansett hva du fortrekker asfalt, grus, tartan eller sti. 

Til asfaltjegeren

Er du av typen som foretrekker asfalt og grus under skoene, ja da er du ikke alene. For mange av oss er det dette vi forbinder med jogging og trening i hverdagen. Selvom det er lite løpetøy som kun er utviklet asfaltbruk er noen typer å fortrekker. Hurtigtørkende plagg, som ikke gjør deg klam og samtidig holder regn og vind ute, er å fortrekke.

Sko uten grove knaster og mønster vil være gode valg. Det finnes dessuten flere alternativer med tanke på hvor mye demping man ønsker. En lettere løper trenger nødvendigvis ikke en like dempet modell som en tyngre person.

Discipline Tights

Johaug

Discipline Tights

Dame
999,-
Til terrengløperen

Løpeturer i fjellet eller på stier i skogen gir fantastiske opplevelser og en helt unik nærhet til naturen. Mykere underlag gir også mindre belastende for ledd og risikoen for skader er mindre enn når du løper på hardere underlag som asfalt.

Bekledning som holder godt på varmen selvom det blir vått, som f.eks ull, er smarte valg. I skogen er det ofte kjøligere selv på solskinnsdager og stier går ofte bekker og myrer så sjansen for å blir våt er tilstede.

Grove knaster og godt grep på skoene er å anbefale. Dessuten kan en løpevest eller sekk, med drikke og et par energibarer, være smart på lengre turer.

Running Merino Vest Dame

Devold

Running Merino Vest

Dame
1 799,-
Running Shorts Herre

Devold

Running Shorts

Herre
1 099,-
Running Merino 130 T-Shirt Herre

Devold

Running Merino 130 T-Shirt

Herre
799,-
Running Merino 130 Zip Neck Dame

Devold

Running Merino 130 Zip Neck

Dame
999,-
Til konkurranselynet

Selvom man ikke verken heter Ingebrigtsen eller Warholm til etternavn kan det allikevel være spennende å ha en konkurranse å se frem imot. Dessuten er det et fint treningsmål. Når det skal konkurreres kan utstyr laget for dette gi det lille ekstra. Dette fungerer også bra til intervaller eller økter med høyt tempo.