Kom i gang med treningen

Sliter du med å komme i gang med treningen? Er det tungt å komme i gang? Har du har mye å gjøre på jobb? Sliter du med å finne en ledig luke i kalenderen?

06. juni 2018
Tekst: Mari Rangnes
Foto: Asics

Vi vet at trening er bra for oss og vi er skapt for å være i bevegelse. Vi vet også at folk som trener regelmessig og som er i god fysisk form opplever trening som noe positivt både fysisk og psykisk. Likevel er det lekende lett å gi etter unnskyldningene så fort de melder sin ankomst.

Mari vil gi deg 5 tips som kan hjelpe deg med å finne treningsmotivasjonen.

  • MØT UNNSKYLDNINGENE Minn deg selv på hvorfor du ønsker å trene og fokuser på det positive som venter i andre enden. For det blir faktisk bedre. Vi har en tendens til å trekke oss unna det som er ubehagelig. Dersom vi har erfart å mestre noe eller få godfølelsen, har vi betraktelig høyere odds for å få det til neste gang vi prøver. Dette gjelder trening også. «Hopp i det» og tving deg i gang, så vil du se at godfølelsen kommer. Da vil du ikke stoppe ;-)
  • PLANLEGG TRENINGEN Du må prioritere og sette av tid til treningen. Sett deg ned med avtaleboka og finn noen passende tidspunkt. Det å pakke treningsbagen kvelden før er også smart. Det kan også være lurt å forplikte seg, for eksempel ved å lage en avtale med en venn.
  • IKKE VÆR FOR STRENG Det tar tid å etablere ny vaner, så vær litt tålmodig med deg selv. Begynn rolig og øk volum og intensitet gradvis. Er du sliten og slapp etter en lang dag på jobben kan en moderat treningsøkt være det du trenger. Det er summen av fysisk aktivitet som teller, så ikke tenk at hver økt trenger å innebære blod, svette og tårer. Ikke glem: All trening er bedre enn ingen trening.
  • FINN EN TRENINGSFORM DU TRIVES MED Det er viktig at du finner en treningsform som passer deg, som du trives med og som får deg til å fortsette. Greier du dette er det mye enklere å få kontinuitet på treningen.
  • TA DEG TID TIL Å KJENNE PÅ EFFEKTEN Du tar sit-up på sit-up, men ser ikke effekten? Vi har lett for å lete etter fysiske bevis på at treningen duger. Å endre fysikken tar tid, men for hver økt vi gjennomfører skjer det noe med kroppen. Ta deg tid til å stoppe opp og kjenne etter hva treningen gjør med deg. Har du litt mer overskudd, er konsentrasjonen bedre eller er du generelt litt lettere til sinns? Vær tålmodig!