Hvilke løpesko skal jeg velge?

Løpinger krever ikke like mye utstyr som enkelte idretter som langrenn og alpint, men krever det kun et par løpesko i riktig størrelse for så å legge ut på løpetur?

01. jan. 2020
Tekst: Mari Rangnes
Foto: Hoka

Ønsker du å komme i gang med løping eller det er lenge siden du har løpt og har som mål å trene 1-3 ganger pr uke, anbefaler jeg en gradvis progresjon i treningen for å unngå skader. Er man nybegynner er det etter min mening lurt å velge et par stabile sko med god demping som er riktige for deg. Gjerne varier mellom flere par sko.

Er du en mer erfaren løper og du løper fast 2-4 ganger i uken og trener jevnlig er det fint å ha flere par å veksle mellom. Jeg ville investert i ett par solide sko med god demping til mengdetrening og ett par lettere mer smidige sko til intervaller og raske turer. Liker du å løpe i terrenget kan det være lurt med et par terrengsko.

Har du løpt i mange år og løpingen er en del av livsstilen din samt at du jevnlig deltar i konkurranser har du helt sikkert funnet favoritt-skoene som gir den riktige løpsfølelsen og fungerer utmerket for deg med tanke på å unngå skader. Her er det ikke særlig vits i å gi råd, men jeg vil bare si min erfaring den siste tiden. Jeg har alltid vært fan av et merke og en modell som har vært min favorittsko. Etter å ha blitt anbefalt en ny modell fikk min løpsfølelse en helt ny dimensjon. Det jeg mener er at sko er i stadig forandring, så ikke vær redd for å teste ut nye modeller av og til.

Gode mengdesko

Gode lettvektssko

Mange løpere har skader som gjør at de ufrivillig må begrense treningen. Er du i denne gruppen er det ekstra viktig å være nøye med valg av sko. Du trenger alltid minst ett par som demper og støtter riktig og som gir en god beskyttelse for å skåne beina mest mulig. Mitt tips er å ha flere par sko og variere mellom. Variasjon mellom ulike sko forebygger skader. Riktig progresjon i treningen, som tidligere nevnt, er også ekstra viktig for deg som er skadeutsatt.

Gode pronasjonssko

Er du en som variere treningen din ut fra sesong til sesong er det flott. Tenk da bare på overgangen fra eks. langrenn til løp eller fra løping på tredemølle til løping ute. Her trenger du en tilpasningsperiode.

Gode Terrengløpesko

Til slutt vil jeg si at ikke vær redd for å teste ut nye modeller. Du kan fort få en ny favoritt. Utvalget har blitt stort de siste sesongene. Det gir nye muligheter og det er alltid gøy å teste ut noe nytt.

Et nytt par løpesko gir en ekstra motivasjon og Boost!

Din handlekurv

Ingen varer

Hos antonsport.no får du gratis frakt
ved kjøp over 1000,-
(gjelder ikke sykler og ski)

Gratis og enkel retur

Send oss en mail hvis du ikke
finner det du leter etter!