Fornebuløpet

Nå er det straks klart for Fornebuløpet. Tirsdag 24. mai går løpet, en dag mange har sett frem til og trent mot. Noen tar denne løpeturen som en sosial løpetur, mens andre har trent seg opp for å utfordre seg selv. Flere vet sikkert også eksakt hva en skal gjøre uken før løpet, mens andre er usikre. Her kommer noen tips på hvordan man kan legge opp siste uken før løpet og noen generelle tips til hva du bør tenke på allerede nå.

20. mai 2022
Tekst: Anton Sport
Foto: Fornebuløpet 2022, On

Generelle tips

  • Det er viktig å være nøye med nok mat og drikke samt nok søvn slik at kroppen er godt restituert på løpsdagen. Det er ikke tidspunktet å ligge litt for lavt på inntaket. Husk mat og drikke er drivstoffet til kroppen.
  • Uken før løpet er det lurt å trappe ned på treningsmengden og unngå tøffe økter hvor du «bryter ned» kroppen. Det er også smart å droppe styrketreningen siste uken før løpet. Tren med overskudd!
  • Gå gjennom løypeprofilen og legg opp løpet ut fra dine sterke og svake sider. Hvor er det i løypa du kan «trykke til» og hvor bør du «spare» litt krefter for å få et optimalt løp.

Oversikt over hvor de ulike løypene går. Du kan velge å løpe 3 km, 5 km eller 10 km.

Kart over årets løype

Tips til Fornebuløpet

0 – 3 km

Fornebuløpet starter i tradisjonen tro på utsiden av Telenor Arena. Starten er relativt flat og enkel, men med noen krappe svinger og man løper asfaltert gangvei på utsiden av Telenor og Statoil byggene til Rolfsbukta og videre forbi Hundsund skole. I starten er det viktig å ikke brenne av for mye krutt så man ikke løper seg stiv de første hundre meterne, men heller fokusere på å finne riktig tempo man kan holde hele løpet.

3 – 6,5 km

Etter Hundsund skole går løypen over i litt mer kupert men fortsatt enkelt terreng, gjennom bebyggelse til baksiden av Fornebu Senter, hvor man finner første drikkestasjon. Underlaget har frem til nå vært asfalt, men vil de neste kilometerne være fin grus på sløyfen ut på Storøya. Løypen vil på denne sløyfen også by på noen små kuler og litt opp og ned. Vi snakker ikke mange høydemeter, men det vil kreve litt mer innsats å holde samme tempo som på de første 4 kilometerne.

6,5 – 9 km

Ved andre drikkestasjon like før 7 km er løypen tilbake på asfalt og igjen flatere og enklere. Om du har disponert kreftene riktig er dette rett sted å øke tempo. Pass dog på at du har litt igjen til sluttspurten. Kilometer 8-9 kan føles litt drøy ettersom det er jevn slak stigning, men hold trykket oppe, nå er du snart i mål.

9 – 10 km

Nå kommer du til løypen høyeste punkt, Flytårnet, og er i tillegg snart i mål. Herfra kan man øke tempo ytterligere og gjøre deg klar for sluttspurten. Legg dog merke til at det er noen krappe svinger på de siste hundre meterne. Etter den siste 90 graders venstresvingen utenfor Telenor Arena er det full gass over de siste 100 meterne til målstreken inn i Telenor Arena.

Prøv å kos deg gjennom løpet og tenk positive tanker! Godfølelsen over å ha fullført er helt FANTASTISK DIGG!

LYKKE TIL!

Utstyr

Cloudrunner Dame

On

Cloudrunner

Dame
1 699,-
Cloudrunner Herre

On

Cloudrunner

Herre
1 699,-
Cloudmonster Dame

On

Cloudmonster

Dame
1 999,-
Hybrid Shorts Herre

On

Hybrid Shorts

Herre
1 099,-