Vedlikehold av sykler

Sykling er en helårs aktivitet som ikke bare krever alt fra sykkelen, men også fra deg som bruker. Sykler du hele året er det veldig desto viktigere å passe på at sykkelen er i god stand.

En sykkels levetid er helt avhengig av pen behandling og serviceintervaller for å fungere tilfredsstillende. En sykkel som konsekvent står utendørs og aldri får pleie vil ha mye kortere levetid enn en som blir pleiet riktig. Husk at en sykkel består av mer enn 500 bevegelige deler og alle typer sykkel – uansett om vi snakker om hybrid, landevei, eller om el-sykkel krever noe av deg som eier.

Vi har mange praktiske produkter i butikkene som kan hjelpe deg med å holde sykkelen i god tilstand eller som kan være kjekt å ha med på korte eller lengre sykkelturer. Spør oss gjerne om råd.

Vask sykkelen av og til. Skitt og møkk kan øke slitasjen på sykkelen. Vi anbefaler å bruke vaskeprodukter som er tilpasset sykler. Zalo og diesel er dårlige valg å bruke på sykkelen siden fordi det renser sykkelen helt for smøring og gir en omfattende jobb etterpå.

Sykkelens drivverk, bremseskiver, felger. Disse bør holdes rent. Her anbefaler vi egne renseprodukter som er egnet for avfetting for å få rengjort skikkerlig.

Sykkelkjeden. Må vaskes grundig før det skal smøres. En grundig rens og smøring vil bidra til at sykkelen holde lenger. Her anbefaler vi deg å bruke produkter som er tilpasset sykkelkjede for å få optimal resultater. Her kan det lønne seg å snurre pedalene bakover i ca. 30 sekunder, mens du tørker over overflødig smøring på slutten.

Dempegafler. Består av mange bevegelige deler, og er ganske avanserte innretninger, så her vil vi anbefale å ha service minst en gang i året.

Jevnlige servicer øker sykkelens levetid. Ved normal bruk anbefaler vi sjekk eller service to ganger i året.

Vi i Anton Sport er her for å hjelpe deg! På våre sykkelverksteder jobber høyt kvalifiserte mekanikere. Velkommen innom for en hyggelig prat!