Hvorfor trene kondisjon?

Nå som det er nytt år og mange har en ekstra iver med å komme i gang med treningen har jeg veldig lyst til å dele 5 gode grunner til hvorfor trene kondisjon / intervaller. Hvis dette ikke får deg opp av sofaen vet ikke jeg.

03. jan. 2019
Tekst: Mari Rangnes
Foto: Asics

5 gode grunner til hvorfor trene intervaller

1. Kondisjon er den enslig sterkeste predikatoren for dødelighet og dermed også levetid. Dette har man sett i flere store studier selv etter at det er korrigert for røyking, fettprofil, diabetes, kjønn, alder og MYE mer.

2. God kondisjon trumfer fysisk aktivitet! Det vil si at dersom du har god kondisjon har du «råd» til mer stillesitting. Alt av trening og aktivitet teller godt for helsen. Men mer teller mer, og høyere intensitet teller mer –> Derfor er intervaller SÅ bra!

3. Personer med god kondisjon har lavere forekomst av psykiske lidelser som depresjon og angst. Og fysisk trening får stadig del i behandling av psykiske lidelser. Du tåler også stress bedre.

4. Kondisjons-og utholdenhetstrening er virkelig en lykkepille – på kort og lang sikt! Etter at du har gjennomført en trening øker nivåene av lykkehormoner som serotonin, GABA, dopamin, endorfin m fl. og nivåene av stresshormoner reduseres.

5. Kondisjonstrening over tid gir en større arbeidskapasitet og dette kan gi deg MER overskudd i hverdagen.

Hvis du ikke er kommet i gang med treningen allerede anbefaler jeg deg å gå til innkjøp av gode sko og sette i gang med det samme! :-)

LYKKE TIL og RIKTIG GODT NYTTÅR! :-)