Osprey drikkeguide

Tips til hvordan du kan innta veske før, under og etter et langt løp. Det å være hydrert er nøkkelen til et bra løp, det er også viktig for sikkerheten og helsen din. Osprey gir deg tips til hvordan være hydrert under et lenger løp.

23. apr. 2024
Tekst: Osprey
Foto: Osprey

Hvor mye vann og når?

Skal du drive med aktivitet under 40 minutt, trenger du ikke vann - med mindre du oppholder deg i svært varme områder.

Osprey gir deg her en guide til hva du kan drikke før lange løp for å være hydrert. 2 timer før: 450-500 ml. 15-20 minutt før: 150-200 ml Etter: 450-650 ml Det er vært å legge merke til at dette kun er en guide, du selv kjenner kroppen din best.

Hva skal du drikke under løpet?

I tillegg til å holde seg hydrert med vann er det også veldig viktig å fylle på elektrolyttene (hovedsakelig med natrium og kalium) mens du trener. For å bekjempe tapet av elektrolytter kan du for eksempel ta med deg sportsdrikke i Ospreys SoftFlask, i tillegg til vann. For omtrent hvert 20. minutt med trening bør du vurdere å innta rundt 100 ml–170 ml elektrolyttbasert drikke. Dette vil bidra til å unngå kramper og hodepine, samt noen av de mer alvorlige helserisikoene forbundet med tap av elektrolytter. (Viktig å merke seg at dette varierer igjen fra person til person og kroppens individuelle behov.)

Hvilken sekk eller vest skal du bruke?

Den enkleste måten å få i seg veske på, er å ha dette med i sekken eller vesten. Hydraulics™ Soft Flask fra Osprey inkluderer både standard sportslokk og biteventil med muligheter for forlengelsesslange. Den holder vekten til et minimum og tar liten plass. Den vil hjelpe deg til å lett få i deg veske, istedenfor å måtte stoppe opp for å lete etter en flaske. Hydraulics™-reservoaret har fordelen av å kunne bære mer vann og har en lang slange med en biteventil som kan festes magnetisk til brystremmen for enkel tilgang. For løpere som vil være selvforsynt uten å ha for mye vekt på ryggen, er Duro LT et glimrende valg. Med lommerom for flasker, næring og klær er den klar til å være med på treningsøkter og stiløping med lett oppakning. De litt større Duro 6 & Dyna 6 samt Duro 1.5 & Dyna 1.5, som rommer soft flaskene, gir også full bevegelse og stabilitet under løping og har plass til noe mer oppakning enn LT-versjonen. Alle disse løpevestene kommer med to hydrauliske 500 ml myke drikkeflasker inkludert. Flaskene er lett tilgjengelige på brystet og krever ganske enkelt en tupp av hodet for å ta en slurk fra biteventilen.

Utstyret som gjør væskeinntaket på løpeturen til en lek

Dyna 6

Osprey

Dyna 6

Dame
1 499,-
Dyna 15

Osprey

Dyna 15

Dame
1 749,-
Duro Dyna Belt

Osprey

Duro Dyna Belt

Unisex
449,-
Duro 6

Osprey

Duro 6

Herre
1 499,-
Duro 15

Osprey

Duro 15

Herre
1 749,-
Duro 1.5

Osprey

Duro 1.5

Herre
1 249,-
Duro Dyna Handheld

Osprey

Duro Dyna Handheld

Unisex
449,-
Hydraulics 3.0

Osprey

Hydraulics 3.0

Unisex
549,-