Padel for alle

Det snakkes mye om padel om dagen. Er du fortsatt litt usikker på hva padel er, eller hva du trenger for å spille? Vi vil hjelpe deg på vei med en kort innføring. Padel, er en av de raskest voksende idrettene i verden, og det med god grunn. Enkel mestring, morsomt og utfordrende spill gjør padel til en sport for alle.

04. mai 2023
Tekst: Anton Sport
Foto: Head & Bjørn Borg

Padel kan minne litt om både tennis og squash, da banen har vegger som i squash, men nett som i tennis. Det spilles i double-format med to spillere på hvert lag, eller singel-format med en spiller på hvert lag. Det kan spilles både ute og inne, men i Norge er det flest baner innendørs.

Poengsystemet er likt som i tennis 15 / 30 / 40 game. Om stillingen blir 40-40 må en vinne med 2 poeng. De som først vinner 6 game, vinner settet. Om stillingen skulle bli 5-5 i sett, spiller man til man vinner 7 game. Best av 3 sett vinner.

Hva trengs for å spille?

Padelracket

Padelracket fås i tre fasonger, og skiller seg fra en squash og tennisracket ved at den er mindre og uten strenge, som gir deg mer kontroll over racketen. Det er også viktig å tenke over vekten, da en lettere racket vil være mer manøvrerbar, mens en tyngre racket vil kunne tillate deg å slå hardt. Vekten varierer som regel mellom 330g og 375g.

Racketene kommer i tre ulike former:

Rund: racket som er mer balanse i midten eller nærmere håndtaket og dermed gir mer kontroll, men litt mindre fart på ballen. Racketen har større trefflate, og er et godt valg for nybegynnere. Zephyr UL er et alternativ vi anbefaler.

Diamant: racket med høyt balansepunkt, fremtung - som en diamant. Gir god fart, men også mindre kontroll, så passer generelt for de litt mer øvede og viderekommende spillerne. Delta Pro er et alternativ vi anbefaler.

Dråpe: litt mindre flate på toppen sammenlignet med diamant – en god kombinasjon av diamant og rund. Passer ofte litt mer avanserte amatører og konkurransespillere. Flash pro 2.0, Flash, Evo Sanyo er alternativer vi anbefaler.

Graphene360+ Alpha Elite

Head

Graphene360+ Alpha Elite

Unisex
2 199,-
1 299,- Medlem
Flash Pro

Head

Flash Pro

Unisex
1 499,-
899,- Medlem
Core Padel Combi

Head

Core Padel Combi

Unisex
599,-
399,- Medlem
Flash Pro 2.0

Head

Flash Pro 2.0

Unisex
1 499,-
999,- Medlem
Zephyr UL

Head

Zephyr UL

Unisex
1 599,-
1 199,- Medlem
Evo Delta

Head

Evo Delta

Unisex
1 099,-
799,- Medlem

Padelballer

Padelballer har samme størrelse som tennisballer, men er litt mykere.

3B Padel Pro S

Head

3B Padel Pro S

Unisex
99,-
69,- Medlem
3B Padel Pro

Head

3B Padel Pro

Unisex
99,-
69,- Medlem
Wristband 2.5"

Head

Wristband 2.5"

Unisex
99,-

Sko

Det anbefales å bruke stabile sko, med godt grep, som f.eks. en hallsko eller en ren padelsko. Joggesko er ikke anbefalt om du ønsker å spille jevnlig, da de er designet for å gi komfort og stabilitet når du beveger deg konsekvent i en retning.

Klær

Alt av treningstøy kan brukes til å spille padel. I mai kommer Bjørn Borg med egen kleskolleksjon for padel som du vil finne i våre butikker og på nett.

Ace T-shirt Dame

Bjørn Borg

Ace T-shirt

Dame
399,-
Motion Pro Padel Herre

Head

Motion Pro Padel

Herre
1 699,-
Motion Pro Padel Dame

Head

Motion Pro Padel

Dame
1 699,-
Kaos Bela Dame

Wilson

Kaos Bela

Dame
1 449,-
1 199,- Medlem