Gi flere barn i Mali muligheten til å lære å lese

Right To Play er en internasjonal humanitær organisasjon som jobber for å bedre barns skolehverdag i utviklingsland.

Vi i Anton Sport vil være med på å gi flere barn i Mali muligheten til å lære å lese.

I hele juni kan du Runde opp kassalappen og gi overskuddet til Right to Play, eller vipps en valgfri sum til #3000

Halvparten av verdens 60 millioner barn som ikke går i grunnskolen, lever i krise- og konfliktområder.

Retten til utdanning og lek må realiseres også for barn som er drevet på flukt eller på andre måter er rammet av krig, konflikt og fattigdom.

Mali er ett av verdens 16 høyrisikoområder, definert av FN. Landet ble selvstendig i 1960 etter å ha vært en fransk koloni. I 2012 brøt det ut borgerkrig, dette har forverret situasjonen ytterligere og en stor del av befolkningen er drevet på flukt internt i landet. Nærmere to tredjedeler av landets 18 millioner innbyggere lever i fattigdom.

Bilde: Right to Play

Right To Play har jobbet i Mali siden 2002.

Landet har en ekstremt ung befolking der nesten halvparten er under 14 år, analfabetisme er utbredt og mange barn mangler grunnleggende lese- og skriveferdigheter. Right To Play jobber for å øke andelen barn og unge som kan lese og skrive etter endt grunnskole. I tillegg til kapasitetsbygging og kompetanseheving av lærere, jobber vi også med sivilsamfunnsaktører for å utvikle og produsere lesebøker og annet skolemateriell som bidrar til å styrke barn og unges leseferdigheter.

Utdanning og lek i trygge omgivelser øker læringsutbyttet, styrker lærer-elev samarbeidet og samhandlingen elevene imellom. Dette bidrar til at flere barn kan lese og skrive, fullfører grunnskolen og har større sannsynlighet for å få jobb, fast inntekt og bedre helse senere i livet.

Bilde: Right to Play
OM RIGHT TO PLAY

Right To Play er internasjonal humanitær organisasjon som jobber for å bedre barns skolehverdag i utviklingsland. I arbeidet deres har de særlig fokus på læring og lek. Læring styrker barns muligheter for en bedre fremtid, og lek blir brukt som verktøy for faglig, sosial og personlig utvikling. Gjennom veiledning og oppfølging av lærere, og mer bruk av lek og aktivitet i undervisningen, er de med på å skape en betydelig forbedring i barns hverdag i utviklingsland. Right To Play ble grunnlagt i 2000 med hovedkontor i Canada. I dag jobber de i 16 land fordelt på Afrika, Asia og Midtøsten.

I Norge støttes Right To Play av 25 toppidrettsutøvere som for eksempel: Aksel Lund Svindal, Birgit Skarstein, Mats Zuccarello Aasen, Ingvild Flugstad Østberg, Kjetil Jansrud og Tiril Sjaastad Christiansen.

Din handlekurv

Ingen varer

Hos antonsport.no får du gratis frakt
ved kjøp over 1000,-

Send oss en mail hvis du ikke
finner det du leter etter!

Forsett å handle