Innovativt fjellskisystem

Rottefella, Alfa og Åsnes har gått sammen for å revolusjonere fjellskiopplevelsen for en ny generasjon oppdagere.

Etter flere år med testing og forskjellige prototyper er det endelige resultatet klart; Xplore.

Systemet gir økt skiglede og nye opplevelser, da det tar inspirasjon fra toppturskis økte bevegelighet, stabilitet og kontroll. Dette fører til en bedre fjellskiopplevelse bortover, opper og nedover. Og spesielt utenfor løypene.

Gå til venstre der andre går rett frem. Gå opp der det aldri er kjørt spor. Oppdag nye opplevelser hver gang.

Binding fra Rottefella

Bindingen Rottefella Xplore har bredere festepunkter enn tradisjonelle fjellskibindinger, for å gi bedre stabilitet.

Det som i tillegg gjør Xplore-bindingen unik er at den gir deg mulighet til å bytte ut flex-klossen, slik at du kan ha mykere flex oppover og hard kontrollert flex nedover.

Gå-opplevelsen er forbedret ved å flytte rotasjonspunktet tettere på foten, og med en integrert hælløfter som gir enklere gange oppover. Du kan også bytte til en free-pivot-plate som gir full rotasjon for økt komfort og energisparing i gange i oppoverbakker.

Sko fra Alfa

Skokolleksjonen til Alfa som passer til Xplore er spesiallaget for å være lette og stabile, og for å egne seg like godt til lange turer som korte treningsturer.

Sålen til skoene er konstruert for å være vridningsstabil samtidig som den kan bøyes i tåballen. Dette gir både naturlig og fin gange, og god kontroll på skiene i utforkjøringene.

I motsetning til andre fjellsko er yttersålen laget i en myk gummiblanding med et grovere mønster. Dette gir godt grep på vinterføre når du ikke har ski på føttene, for at du trygt skal kunne gå i de områdene du ikke får brukt ski.

Ski fra Åsnes

Skiene fra Åsnes er spesialkonstruerte fjellski til en miks av topptur og vanlige fjellski, som er laget for å deg bedre kjøreegenskaper sammen med Xplore-bindingene og -skoene

Falketind 62

Falketind 62 er en spesialkonstruert fjellski til Xplore-konseptet. Skien er superlett og kjørevillig med mye innsving, og er konstruert med et spenn som gjøre den god å gå med og som samtidig gir god glid med kortfell.

Skien har styrerand for å gi en totalpakke som er ideell for de som ønsker lengre turer i fjellet, og ønsker å kjøre offensivt og lekent i utforkjøringene.

Rabb 68

Rabb 68 er en superlett og kjørevillig ski som plasserer seg midt mellom fjellski og toppturski, og passer ypperlig om man ønsker seg en bredere ski i løssnøen med Xplore-konseptet.

Skien har rocker/taper i både tupp og bakski for å gi optimale kjøreegenskaper under alle forhold, og har et lavt spenn som passer til nedkjøring uten at man mister klatreegenskaper.

Dette er en ideel ski for den som pplanlegger lange turer i fjellet, der hovedmålet er å finne utforbakker til å kjøre offensivt og lekent.