Turen starter rolig fra Fornebu med fine asfaltveier med små bakker noen kilometer til Slemmestad. Rett etter Slemmestad kommer dagens først klatring opp en bratt og seig bakke og du kjenner at kroppen begynner å bli god og varm.

Fordi Nærsnes åpner landskapet seg og du kan nye fine sykkelforhold.

Du får en ganske så fantastisk utsikt der du sykler langs fjorden ute på Hurumlandet. Veien fra Åros mot Sætre og Storsand er ganske flat og fin, og innbyr til god fart.

langs fjorden mot de ytterste delene av Hurum får du noen lange deilige flate strekker kombinert med endel opp og ned langs fjorden, før du omsider kommer til Filtveit. Det er en bra stigning før du ruller ned til Filtveit.

Bilde: X

Lunsjstopp med sjøutsikt

Nesten ytterst på Hurum halvøyen ligger Filtveit fyr og Villa Malla. Ta en velfortjent lunsj på Villa Malla og nyt sjøutsikten før du setter snuta tilbake til Oslo. Du velger selv om du vil kjøre den samme ruten tilbake, eller om du vil spice den opp litt ved å sykle mot Røyken og videre forbi Bødalen.

Bilde: Skiforeningen ved Eivind Molde

Last ned ruten fra Strava

Om du ble inspirert til å ta samme tur, men er litt usikker på hvor den går kan du laste ned ruten vi har laget på Strava.

Last ned ruten her.

Denne ruten er super for deg som er på jakt etter en langtur og vil sykle variert. Turen byr på flott natur, flere partier med sjøutsikt, samtidig som den har noen fine bakker og kupert terreng, så musklene får jobbet litt.

Denne turer ligger på rundt 115km. Søndager kan være den beste ukedagen for en slik tur, med mindre biltrafikk og bedre tid for de fleste av oss. Vil du unngå den verste trafikken er det mulig å kjøre til Slemmestad og sykle derifra.

30. aug. 2017
Tekst: Anton Sport
Foto: Anton Sport