Opp og ned på Nesodden

Bakker til frokost

Turen ut til Nesodden byr på mange og bratte bakker, og jobber du i byen kan du ta frokosten på fergen til jobb. Fra Operaen, om Svartskog til Nesoddtangen får du over 1.200 høydemeter og 60 kilometer i beina før du stempler inn.

Står du opp litt tidlig kan du rekke en fin sykkeltur før jobb, eller kanskje før resten av familien våkner en søndag morgen. Det er lite som slår stillheten fra en sovende by, hvor alt du hører er suset fra hjulene og din egen pust mens du danser opp bakkene tidlig en solskinnsmorgen.

04. mars 2020
Tekst: Anton Sport
Foto: Anton Sport

Legg turen om Kongsveien og Svartskog

Langs Mosseveien og Gamle Mossevei ut til Tusenfryd kan du sykle mer eller mindre flatt hele veien, men vi anbefaler å ta noen ekstra høydemeter opp Kongsveien og over Nordstrand. Fra Nordstrand sykler du over Ljan og ned Herregårdsveien før du kommer ned på Gamle Mossevei forbi Hvervenbukta.

Du skal ikke se bort ifra at du møter en og annen ildsjel med temposykkel mellom Hverven og Tusenfryd, men det er ikke samme sport vi driver med i dag. Derfor tar vi raskt til høyre der det er skiltet til Ingierstrand. Gjærsjøen er fin, men Bunnefjorden er finere.

Langs med Bunnefjorden sykler du med grønn skog på venstre side, og glitrende Bunnefjorden på din høyre side. Dette er kanskje det partiet vi liker aller best med hele denne turen, og er du heldig møter du ikke en eneste bil på veien.

Svartskogbakken har gjennomsnitt på 6,2% stigning og "eies" i skrivende stund av tidligere klatrekonge Carl Fredrik Hagen med utrolige 4:03 fra bunn til topp. Om du forsøker deg på denne tiden gjetter jeg at du aller helst vil ta til venstre og sykle tilbake til byen når du kommer til Mosseveien, men for å komme deg til Nesodden sykler du videre utover mot Tusenfryd til Nesset. Her ryktes det om en utrolig god softis, men det er nok ikke å anbefale før opp og nedturene på Nesoddlandet.

Opp og ned på Nesoddlandet

Fra Nesset sykler vi over til Fagerstrand og langs med Oslofjorden ut til Nesoddtangen. Det er ca. 450 høydemeter opp og ned disse tre milene, og noen av pakkene er faktisk ganske bratte. På turen vår fikk vi en rutebuss bak oss opp Svestadbakken og følte oss ikke veldig høye i hatten der vi pisket på lilleskiva med syre i hjekslene.

Vel fremme ved Nesoddtangen kjøper du deg bare en Ruterbillet og nyter utsikten over Oslofjorden og byen vi er så glad i.

Bilde: 12 grader er det fortsatt litt tidlig med kort-kort

Last ned ruten fra Strava

Om du ble inspirert til å ta samme tur, men er litt usikker på hvor den går kan du laste ned ruten vi har laget på Strava.

Last ned ruten her.

Bilde: Strava-rute