Til Bogstad Gård gjennom vakre Mærradalen

Selv om Mærradalen ligger sentralt til på Vestkanten, er området fortsatt lite kjent for mange. Noen meter fra den trafikkerte asfaltjungelen ligger det en flott naturopplevelse i en litt bortgjemt elvedal. Fortsetter du turen videre kan du sykle opp til Bogstad Gård – perfekt på de dagene du vil på en sykkeltur relativt nærme sentrum.

18. juli 2017
Tekst: Anton Sport
Foto: Anton Sport

Frodig innover Mærradalen

Vi begynner sykkelturen på asfaltjungelen på Ringveien 3 ved Smestad T-banestasjon. Her sykler vi drøye to kilometer bortover, før vi tar av ved Ullernchsussen. Da er vi like ved inngangen til skogsområdet, og her sykler vi om lag to og en halv kilometer gjennom vakre Mærradalen som ingen av oss har vært i tidligere. Det er det grønt, frodig og overraskende lite mennesker denne sommerdagen. Når vi kommer ut på andre siden av Mærradalen, fortsetter vi drøye fire kilometer videre, forbi Hovseterdalen.

Vi suser forbi Bogstad camping som kryr av familier som nyter en solfylt sommerdag midt i fellesferien. Vi fortsetter nedover og følger stien ved siden av Bogstadvannet før vi kommer frem til storslåtte Bogstad Gård.

Bogstad Gård er åpen for publikum og har en kafe, butikk og utstillinger. Bygget som er fra 1700 tallet er ganske spektakulært og har en fantastisk utsikt over vannet. Vi tar en liten pause for å nyte en kopp kaffe og utsikten før vi suser avgårde igjen mot byen. En fin og relativ enkel tur med grusvei stort sett hele veien.

Last ned ruten fra Strava

Om du har lyst å sykle den samme ruten, men er usikker på hvor den går kan du laste ned ruten vi har laget på Strava.

Last ned ruten her.

Bilde: Strava-rute