Vårklargjøring og vedlikeholdstips

Sykkelens levetid er helt avhengig av god behandling og serviceintervaller for å fungere best mulig. En sykkel som konsekvent står utendørs gjennom hele året og ikke får noe pleie, vil ha mye kortere levetid enn en sykkel som blir vedlikeholdt riktig og jevnlig.

20. mars 2023
Tekst: Anton Sport
Foto: Cannondale

Før du setter i gang å sykle for sesongen, er det lurt å sjekke at alt sitter og er strammet som det skal. Sjekk hjul, dekk, bremser og drivverk for skader og slitasje. Husk å ha riktig trykk i dekkene, dette står oppgitt på siden av dekket.

Vask sykkelen regelmessig, ettersom skitt og møkk øker slitasjen på sykkelen. Bruk vaskeprodukter som er spesielt laget for vask av sykler. Zalo og diesel er ikke å foretrekke. Sykkelens drivverk og bremseskiver bør holdes rene. Det samme gjelder felgen om du har felgbrems. Bruk egne renseprodukter spesielt for dette, og spør de ansatte i butikken om du trenger råd og veiledning. Bremseskivene renses enkelt med skivebremsrens. Sykkelkjedet trenger rens med avfetting og deretter smøring for å holde lengre.

Dempegafler, bakdempere og heve/senk-setepinner består av bevegelige deler, og er ganske avanserte innretninger. Her anbefales service intervaller av kvalifisert personell minst en gang i året.

Husk at en sykkel består av mer enn 500 bevegelige deler. Det er det samme om det er en hybrid-, terreng-, landevei-, barne- eller elsykkel. Elsykler krever dessuten at den elektroniske delen av sykkelen vedlikeholdes, med oppdatering av programvare 1-2 ganger i år. Dette lar deg dessuten få mest mulig ut av sykkelen.

Vi har laget en videoserie som enkelt viser deg hvordan mange av de vanligste mekke-operasjonene skal utføres, slik at du og sykkelen din kan få et enda lykkeligere samliv.

Her finner du alle filmene

Dessuten er vi i Anton Sport her for å hjelpe deg. Hos våre sykkelverksteder jobber høyt kvalifiserte mekanikere. Jevnlig service øker sykkelen sin levetid. Ved normal bruk anbefaler vi service på sykkelen 1-2 ganger pr. år.

God sykkelsesong!

Nyttige vedlikeholdsprodukter

8 in 1 Bicycle Cleaning Kit

Muc-Off

8 in 1 Bicycle Cleaning Kit

Unisex
599,-
Miracle Shine - 500ml

Muc-Off

Miracle Shine - 500ml

Unisex
389,-
Bio Drivetrain Cleaner - 500ml

Muc-Off

Bio Drivetrain Cleaner - 500ml

Unisex
269,-
Wet Weather Chain Lube - 50ml

Muc-Off

Wet Weather Chain Lube - 50ml

Unisex
99,-
Ultimate Tubeless Setup Kit - DH/Trail/Enduro

Muc-Off

Ultimate Tubeless Setup Kit - DH/Trail/Enduro

Unisex
599,-
Rim Stix Tyre Lever

Muc-Off

Rim Stix Tyre Lever

Unisex
69,-