Vedlikehold av felleski

Felleskiene har gjort det utrolig enkelt å komme seg ut i løypene på ski, men ikke glem at skiene fortsatt trenger vedlikehold for å ta vare på fellen, og for å fungere optimalt.

Med felleski trenger du hverken eget smøreteam, smøretrailer eller avansert kunnskap. Se kun disse tipsene, så vil skiopplevelsen bli enda bedre.

14. nov. 2022
Tekst: Anton Sport
Foto: Swix

Unngå ising

Når snøen går fra å være våt til tørr, og gradestokken viser rundt null grader - er risikoen for ising til stede. Derfor har Swix utviklet Swix Skin Care - en impregnering for felleski. Skin Care motvirker at snø og is fester seg i fellen og reduserer friksjonen mellom fellen og snøen. Det gjør også at fellens glidegenskaper forbedres.

Hold fellen ren

Over tid samler fellene opp smørningsrester, skitt og forurensing fra snøen. Det gjør at fellen blir både tregere og feste-egenskapene reduseres. Bruk derfor Swix Skin Cleaner for å rengjøre fellene på en skånsom måte. Obs! Ikke bruk klisterfjerner på fellen da det kan påvirke limet på fellen.

Bilde Swix

Legg på flytende glider

Selv om festet er godt med felleski, så vil turen bli bedre med litt mer fart. Derfor har Swix utviklet et glider-produkt som er enkelt å bruke - også på felleski. Den nye CH Liquid-serien kan du enkelt påføre skiene dine inne i leiligheten, uten smørebord, jern og siklejobb.

PS: Det finnes også en universal skin-ski glider som påføres med en liten svamp som sitter på pakningen.

Slik legger du på flytende glider:

Før skituren kan du spraye SWIX Skin Care rett på fellen, og gni lett inn med papir. Dra papiret forfra og bakover. På denne måten impregnerer du fellene slik at smuss og møkk i sporet ikke fester seg. Det hindrer også fellene fra å ise.

Spray på CH Liquid (6,7 eller 8 avhengig av temperatur) på glidsonene over og under fellen. La glideren tørke innendørs i ca 15 minutter og børst av med nylonbørste. Bruk eventuelt skin-ski glideren.

Etter skituren bør du spraye SWIX Skin Cleaner på et papir og rengjøre fellene forfra og bakover.

God tur!