Klar for sommeren?

Nå er det ikke lenge igjen til sommeren og tiden går fort. I utgangspunktet er dette gode nyheter, men for noen er det også en liten tankevekker. For hva skjedde egentlig med alle de planlagte treningstimene der man skulle prikke inn formen til sommeren?

Om du er blant dem som ligger litt bak skjema, er det fremdeles ingen grunn til å fortvile. Ved å spise og trene riktig kan du absolutt komme i veldig bra form fremover.

14. mai 2018
Tekst: Mari Rangnes
Foto: Salomon og Suunto

Trives du med løpeskoene på føttene er det fint å få en variasjon mellom å løpe korte intervaller, lengre intervaller og rolige langkjøringer i løpet av uka. Intervaller er helt supert for å komme i form og krever ikke så mye tid. Det er viktig å finne intervaller som du trives med for å få trivsel og kontinuiteten på treningen.

Sko fra Salomon

Fra dine første første kilometere til mil, vil Salomon sine løpesko hjelpe deg med å oppnå dine mål innenfor løp! Salomon har lang erfaring innenfor all utendørsaktivitet, men spesielt terrengløp. Skoene passer like så godt til fritid eller konkurranse, og er kjent for god passform, godt grep i uansett terreng, i tillegg til å være en slitestesterk sko. Disse løpeskoene vil sørge for å gi deg en god løpe opplevelse som kombineres med ytelse og frihet.

Styrketrening er også viktig å få inn i hverdagen. Styrketreningen kroppen og gir deg bedre holdning og sterkere muskulatur, som igjen øker forbrenningen. Det fint å trene øvelser som utfordrer store muskelgrupper som sete, lår, bryst og rygg. Dette fordi da vil større deler av kroppen bli utfordret slik at så mange muskler som mulig aktiveres på samme tid. Styrkeøvelser som knebøy, markløft, utfall, armhevninger, hangups og stående roing er eksempel på øvelser som utfordrer store deler av kroppen.

Både ved kardiotrening og styrketrening er det fint å variere mellom ulike øvelser og treningsformer. Du stagnerer fortere om du gjør det samme uke etter uke. En super måte å holde å holde oversikt over progresjon, trening og aktivitet på er å ha en pulsklokke.

Pulsklokker fra Suunto

Suunto sine sportsklokker egner seg for alle, enten du løper, er multisporteren, den aktive, eller den mer eventyrlystne turgåeren. Klokkene har innebygget GPS med raske satellitt signaler, pulsmåling enten via belte eller håndledd (optisk måling) eller begge deler. Suunto sin treningsdagbok Movescount har blitt kåret til markedets beste. Klokkene er i tillegg kjent for god batteritid, samt de er enkle i bruk. De kan kobles opp til telefon via bluetooth. Alle klokkene i spartan familien kommer ferdig forhåndsinnstilte med 80 sportsmoduser, og man kan få opptil 7 visninger i en og samme skjerm.