Kom i gang med treningen

Nytt år og nye muligheter

Det er nytt år og nye muligheter. Mange planlegger å komme i gang med treningen på det nye året eller legge opp enda hardere treningsregime fremover.

For alle er det ikke like lett å komme i gang, men med et par nye løpesko eller treningsutstyr kan kanskje hjelpe litt på motivasjonen? Vi gir deg noen treningstips og inspirasjon til nytt utstyr dersom du skulle trenge det.

07. jan. 2020
Tekst: Mari Rangnes og Anton Sport
Foto: Nike og Hoka

Trives du med løpeskoene på føttene er det fint å få en variasjon mellom å løpe korte intervaller, lengre intervaller og rolige langkjøringer i løpet av uka. Intervaller er helt supert for å komme i form og krever ikke så mye tid. Det er viktig å finne intervaller som du trives med for å få trivsel og kontinuiteten på treningen.

Sko fra Hoka

Fra dine første første kilometere til mil, vil Hoka One One sine løpesko hjelpe deg med å oppnå dine mål innenfor løp! Hoka har lang erfaring innenfor all utendørsaktivitet, men spesielt terrengløp. Skoene passer like så godt til fritid eller konkurranse, og er kjent for god passform, godt grep i uansett terreng, i tillegg til å være en slitestesterk sko. Disse løpeskoene vil sørge for å gi deg en god løpe opplevelse som kombineres med ytelse og frihet.

Styrketrening er også viktig å få inn i hverdagen. Styrketreningen kroppen og gir deg bedre holdning og sterkere muskulatur, som igjen øker forbrenningen. Det fint å trene øvelser som utfordrer store muskelgrupper som sete, lår, bryst og rygg. Dette fordi da vil større deler av kroppen bli utfordret slik at så mange muskler som mulig aktiveres på samme tid. Styrkeøvelser som knebøy, markløft, utfall, armhevninger, hangups og stående roing er eksempel på øvelser som utfordrer store deler av kroppen.

Både ved kardiotrening og styrketrening er det fint å variere mellom ulike øvelser og treningsformer. Du stagnerer fortere om du gjør det samme uke etter uke. En super måte å holde å holde oversikt over progresjon, trening og aktivitet på er å ha en pulsklokke.

Treningsutstyr fra Nike

Enten du liker å trene inne på senter, løpe ute i naturen eller en annen form for aktivitet er det viktig å ha en godt treningstight som sitter godt og en overdel som både puster, men også som beskytter mot vær.