Velg riktig sykkel

I et stadig voksende utvalgt, med utallige modeller og kategorier, kan selv de mest opplyste føle en hvis usikkerhet rundt valg av sykkel. Vi tar derfor på oss oppgaven å forsøke å veilede deg etter beste evne til modeller som passer for akkurat deg og ditt bruksområde.

Det første du bør tenke gjennom er hva du hovedsakelig ønsker å bruke sykkelen til? Er det transport til og fra jobb eller skole, lek og trening på sti, i rulla sammen med treningskompisene, på landeveien eller kanskje flere dager på eventyr på skogsbilveier?

Hybridsykkel

– Et allsidig og godt valg for mange

Om ikke sykling i terrenget står i hovedfokus, ei heller å komme raskest frem på landeveien, er hybridsykkelen et utmerket valg. Som navnet tilsier er denne kategorien en mellomting av andre typer, med landeveiens hjulstørrelse og raske dekk og terrengsykkelens oppreiste og oversiktlige sittestilling, store girutveksling og brede styre.

Egnet til: pendling, tur på asfalt og fin grusvei.

Les mer om hybridsykler her

Terrengsykkel

– klassiker i stadig nye utgaver

En kategori det kan være vanskelig å få fullstendig oversikt over, men som navnet tilsier er dette sykler ment til bruk i terrenget, altså sti og ujevnt underlag. Syklene har som regel dempere for både komfort og økt kontroll. De deles inn i to hovedkategorier, hardtails – med demper foran, og fulldempere – med dempere både foran og bak. Under dette deles syklene gjerne inn etter dempervandring (80-200 mm) og tiltenkt bruksområde. Det kan være XC-sykler for rundbane og maraton med kort dempervandring, til stisykler for alt fra rask sti til hårete «steinrøyser» og tilslutt utforsykler med lang dempervandring. Det finnes selvfølgelig også egne dirtsykler og fatbikes som er mer spesialisert til sitt bruk.

Egnet til: tur, trening og konkurranser på sti og i ulendt terreng.

Les mer om terrengsykler her

Landevei

– når fart er din venn

Om det er asfalten som frister når du tenker sykkel, med skiltspurter, Strava-segmenter og langturer, ja da er racer eller landeveissykler din ting. Selv de rimeligste racersyklene byr på stive rammer, bra hjulsett, pålitelige og brukervennlige drivverk og kraftige bremser. Øker man prisen betyr dette lavere vekt, stivere ramme, lettere og mer aerodynamisk hjul og bedre komponenter. De dyrere modellene har nesten utelukkende karbonrammer, som gir bedre kraftutnyttelse og raskere respons fra hvert tråkk, samt vibrasjonsdempende egenskaper på ujevn asfalt. Geometrien og sittestillingen varierer på ulike landeveissykler, men vil generelt være mer aggressiv enn på både hybrid- og terrengsykler.

Egnet til: tur, trening og konkurranser på asfalt.

Les mer om landeveissykler her

Gravel

– Eventyrene venter

Inn i det ukjente på to hjul – høres det spennende ut? Gravel, eventyr- eller blandeveissykler, kan ved første øyekast minne mye om racersykler, men uten de fleste begrensningene racersykler ofte kan by på. De kan brukes til nesten alt! Pendling eller raske turer på lokale skogsveier, langturer med oppakning (bikepacking). Her er det kun fantasien som setter grenser.

Rammegeometri er noe mer oppreist en på landeveissykler og gir stabilitet i fart og komfort på humpete underlag. Girutvekslingen er tilpasset et bredt bruksområde, med nesten like tunge gir som landeveissykler og like lette gir som terrengsykler.

Egnet til: tur, trening og konkurranser på nesten all slags underlag og veier. Passer bra til turer med oppakning gjerne over flere dager.

Les mer om gravel sykler her

Elsykkel

– alltid en hjelpende hånd tilgjengelig

Det er nesten som man kan føle seg privilegert. Elsykler, eller rettere sagt sykler med elektrisk hjelpemotor, gir deg ekstra kraft i både bakker og på flatene, hjelper deg i motvinden og gjør det mye lettere å dra tilhengeren med barna hjem etter en hard arbeidsdag. En elsykkel er perfekt for deg som vil ha litt ekstra hjelp når du selv ønsker det – enten du pendler, vil bruke sykkelen til tur eller trening.

Elektriske versjoner er tilgjengelig i de fleste sykkelkategorier, der motor og batteri er tilpasset for å gi riktigst mulig assistanse.

Egnet til: tur, trening og konkurranser på nesten all slags underlag og veier. Perfekt for deg som liker følelsen av medvind i ryggen og ekstra hjelp, når du selv ønsker det.

Les mer om elsykler her

Barnesykkel

– sykkelglede fra første tråkk

Anton Sport har som mål å skape entusiasme fra start av. Derfor lager vi barne- og juniorsykler ut fra følgende kriterier; god brukervennlighet, lav vekt, sikkerhet og bremser og gir som er enkle å bruke. Syklene har en sittestilling som gir god kontroll og et godt overblikk, samtidig som de gjør det enklere for barn å lære seg kunsten å sykle.

Les mer om barnesykler her

Din handlekurv
Ingen varer

Hos antonsport.no får du gratis frakt
ved kjøp over 1000,-
(gjelder ikke sykler, ski, staver og andre store varer)

Gratis og enkel retur

Kontakt kundeservice hvis du ikke
finner det du leter etter!